Te-ai hotarat sa te muti la casa? Iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor

- 11/09/2020 -

“Nu as renunta niciodata la confortul apartamentului meu pentru viata la casa”, asa le spuneai prietenilor cand aflai ca unul dintre ei tocmai se mutase la casa. Perioada pe care o traversam insa ti-a schimbat modul in care privesti lucrurile. Au fost suficiente trei luni de stat in casa ca sa iti dai seama ca apartamentul tau nu iti ofera intotdeauna confortul de care ai nevoie. Asa ca te-ai hotarat sa cauti o casa care sa devina refugiul tau in astfel de momente.

Inainte de a porni in aceasta aventura, este bine sa te inarmezi cu rabdare si sa ai in vedere cateva aspecte.

Stabileste-ti foarte clar prioritatile. Pentru a nu pierde timp si energie, este bine sa notezi pe o foaie de hartie lucrurile care sunt cele mai importante si la care nu poti renunta. Fii atent in primul rand la zona in care se afla casa pentru a evita stresul cauzat de aglomeratia din trafic, afla daca ai la indemana supermarket, gradinita, scoala sau farmacie. In ce priveste constructia, este bine sa afli informatii despre  materialele folosite, calitatea dotarilor (sistem de incalzire, instalatii electrice, tamplaria), finisaje, precum si despre actele de proprietate asupra imobilului.

Fii flexibil. Atunci cand pornim la drum in cautarea casei mult dorite, avem cu siguranta in minte atat imaginea ei, cat si zona in care este amplasata, iar daca dupa doua-trei vizionari nu gasim, ne gandim sa renuntam. Nu uita ca de multe ori caminul care ni se potriveste este acolo unde ne asteptam mai putin. Tocmai de aceea iti recomandam sa fii deschis la propunerile pe care ti le face consilierul imobiliar.

Pregateste-ti bine intrebarile pentru consilierului imobiliar. Inainte de a merge la vizionare, te sfatuim sa stabilesti o intalnire cu consilierul imobiliar pentru a primi informatiile necesare si raspunsuri la toate nelamuririle pe care le ai. Aceasta etapa te va ajuta sa economisesti timp, iar pe consilierul imobiliar sa iti prezinte ofertele care ti se potrivesc cu adevarat.

Aloca timp pentru vizionare. Chiar daca ai un program super incarcat, iti recomandam sa acorzi suficient timp acestei etape, iar daca simti nevoia sa revezi casa, atunci este indicat sa o faci pentru a fi sigur de decizia pe care o vei lua.

Echipa Pro Casa este alaturi de tine in aceasta aventura si itis ta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi pentru ca tu sa iti gasesti usor casa care ti se potriveste.